Sharing is caring!

Minecraft is natuurlijk een super bekend spel geworden

Minecraft is tegenwoordig een heel ander beest dan wat het was toen het begon als de twee, ontwikkelingsgerichte, eenpersoonshow van 2009. Sinds die nostalgische beginjaren van de basis Minecraft, waar het genie via mond-tot-mond reclame werd geprezen over schoolpleinen rond de wereld, het IP heeft miljarden dollars aan kapitaal opgebouwd, genereert een wereldwijde aanhang van gepassioneerde toegewijden, is uitgekocht door een industrietitel en heeft de basis gelegd voor spin-off games, Hollywood-films, eindeloze kisten met merchandise en de succesvolle carrières van verschillende genoteerde YouTubers. Maar nu is ook de console wereld wakker geworden, gaat Minecraft op de Xbox hoge ogen gooien?

De minecraft cultuur is tegenwoordig erg groot geworden

Zelfs nu heeft het culturele bereik geen enkel teken van vertraging laten zien; reis naar bijna elk deel van de wereld, en de kans is groot dat je nog steeds een jong ‘on wearing a creeper t-shirt’ kunt zien. Deze explosie van succes na succes is voor Minecraft evenzeer een zegen geweest als een bron van verwarring, omdat de uitbreiding naar bijna elk platform onder de zon een point of entry-dilemma creëert voor een Minecraft-first-timer.

Op allerlei consoles is het speelbaar voortaan

Er is Education Edition Minecraft, Virtual Reality Minecraft, Pocket Edition Minecraft voor mobiel of Pocket Edition Minecraft voor console, twee verschillende pc-versies van Minecraft, Nintendo 3DS Edition Minecraft en zelfs Minecraft: Story Mode, en niet te vergeten alle verschillende updates, add-ons ons en modded edities die ongelijk zijn uitgebracht gedurende de achtjarige geschiedenis van het spel.

Dit creëert meteen vragen voor niet-ingewijden. Dus Minecraft: Pocket Edition is technisch hetzelfde als dat op consoles en Windows 10, maar met verschillende onderscheidingen in functies, gameplay en prestaties? En Windows 10 Edition is ook op pc, maar heeft zowel discrete voordelen als nadelen ten opzichte van de originele Java-versie?

En de meest recente versie, 1.12.2, is beschikbaar via Java op pc, maar als ik die exclusieve Nintendo-thematische digitale goodies wil hebben, moet ik naar de recent uitgebrachte Switch-versie gaan? Wacht even, welke platforms bevatten Minecraft Realms opnieuw, en waarom zijn er twee versies van !?! Het is alsof ik door een mijnenveld navigeer.