Sharing is caring!

Controleer uw administratie

Controleer uw administratieve en operationele personeelsniveaus regelmatig op de voet. De meeste service- en administratieve afdelingen kunnen met 1 op 4 worden gesneden zonder dat dit van invloed is op de kwaliteit van het werk. Velen kunnen 1 op 3 snijden zonder significante negatieve impact. Kijk bijvoorbeeld of u kunt besparen op kosten als energie en telefonie. U kunt gemakkelijk hier besparen

Kijk kritisch naar de kosten

Stop met “werk maken”. Maak er een deel van je cultuur van om kritisch te kijken naar wat je doet en vragen van lage waarde in twijfel te trekken, uit te dagen en te elimineren. Dit omvat rapporten die niemand daadwerkelijk gebruikt; product- of servicelijnen met een lage (of zelfs negatieve marge) die u blijft houden omdat u vindt dat u het “moet”; enz.

Verspillende vergaderingen…

Verspillende vergaderingen verspillen (of op zijn minst in de tijd gesneden en mensen die bij de helft zijn betrokken). Na e-mail zijn slecht geplande vergaderingen en vergaderingen de plaag van de productiviteit. Maak duidelijk dat elke vergadering in uw bedrijf drie dingen nodig heeft: a) een agenda met de reden voor de vergadering, wat u verwacht en wilt bereiken van de vergadering en de stroom van hoe de vergadering zal verlopen; b) Een sceptisch oog naar wie wel en niet op die bijeenkomst zou moeten zijn (je kunt altijd een samenvatting sturen om mensen op de hoogte te houden); c) Een duidelijke leider voor die vergadering, die als taak heeft om de focus duidelijk te houden en te waken tegen tangentiële of niet-productieve gedragingen. Check sowieso de site van mkbbedrijfszaken om bedrijfskosten te besparen.

Medewerkers begrijpen de waarde van hun salaris niet

De meeste van uw team begrijpen niet echt het “volledige” bedrag dat u hen betaalt. Dus geef ze twee keer per jaar een “Full Benefits Report” met hun salaris, bonussen, werkgeversaandeel van loonheffingen en HR-nalevingskosten, en de dollarwaarde van de voordelen die ze ontvangen.

Creëer een cultuur waarin de vergoeding is gekoppeld aan de waarde gecreëerd voor het bedrijf, niet aan de tijd die wordt geboden.

Communiceer duidelijk en lang van tevoren over de voortgang naar individuele en teambonussen. Het is uw taak om ervoor te zorgen dat uw team het directe, causale verband ziet tussen de resultaten die zij en het bedrijf genereren en de bonusstatus waarnaar ze werken.

Interessant en creatief werk stimuleert

Laat voor creatief en interessant werk intrinsieke beloningen regeren. Pas op voor overmatig prikkelen voor specifiek gedrag. Autonomie, uitdaging en trots zijn meerdere, krachtigere en duurzamere beloningen dan een externe stukwerkbonusstructuur voor deskundig werk.

Wees niet bang om te ontslaan

Zorg dat je bang bent om mensen te ontslaan (slecht presterende spelers kosten te veel om te dragen.) Als je hen hebt gecoacht, hebt getraind en hen de kansen hebt gegeven om te bloeien, maar ze hebben het cijfer niet gehaald, moet je ze laten gaan zodat u iemand anders kunt vinden die uw bedrijf de prestaties kan geven die het nodig heeft.
Huur beter talent dan je denkt dat je je kunt veroorloven – gebruik elke nieuwe baan als een kans om je talent te verbeteren. Eén “A” -speler is misschien 1,5-2 “B” -spelers en 5 of meer “C” -spelers waard, en toch kost deze A-speler mogelijk slechts 10-25 procent meer.

Leasen of bezitten?

Overweeg leasen versus bezitten. U kunt uw kosten vaak verlagen. Overweeg om een ​​optie te bespreken om de apparatuur op een later tijdstip te kopen. Ik heb deze tactiek gebruikt om grote apparatuur te kopen met een verbazingwekkende financiering (de lease) en een redelijke optieprijs. Omdat ik degene was die de apparatuur onderweg bediende en onderhouden, was ik ervan overtuigd dat de machines voor de muur werden onderhouden en echte waarde hadden.

Je kunt je aanschaf of the shelf doen

Overweeg de aanschaf van “off-the-shelf” versus het ontwerpen of ontwikkelen van een tool (bijvoorbeeld software, machine, etc.) vanaf het begin. Tenzij je bezig bent met het ontwerpen van precies dat soort gereedschappen, zul je bijna altijd vinden dat je schattingen van de kosten om helemaal opnieuw te bouwen honderden percenten te laag zijn. Bovendien beschikt u niet over de installatiebasis om die tool bij te werken, bijvoorbeeld met latere softwareversies, tegen een kostprijs overal in de buurt van een extern bedrijf dat deze aan de gang zijnde golven van nieuwe versies over een veel groter gebruikersbestand kan aflossen.

Zorg er voor dat je altijd goed onderhandeld

Onderhandelen. Neem de tijd om uw onderhandeling strategisch te plannen. Creëer concurrentie voor uw dollars. Maak een lijst met gewenste concessies, met extraatjes die u kunt afruilen. Onderzoek de markt om de beste deal die u kunt verwachten beter te begrijpen. Huur zelfs een ervaren onderhandelaar om u te helpen de aankoop te doen tegen de beste prijs en voorwaarden. Als het item dat u voor uw bedrijf koopt groot genoeg is, kan de ROI van uw onderhandelingswerk enorm zijn.

Zonder R+D

Zorg er bij R & D voor dat uw middelen te breed worden verspreid. Vaak kan door het verkleinen van uw R & D-focus een kleiner bedrijf het breakout-product of de dienst creëren waarnaar zij op zoek waren.
Pas op voor “verborgen” R & D-kosten voor huisdierenprojecten en helder glanzende kansen die niet overeenkomen met het strategische plan van uw bedrijf.

Je kunt op allerlei manieren diensten verkopen

R & D is niet alleen een regelitem van een technologie- of farmaceutisch bedrijf. Als u werkt aan nieuwe manieren om een ​​product of dienst te maken die u ooit op de markt “verkoopt”, hebt u O & O. Wees strategisch over waar u de dollars van uw bedrijf belegt.
Krijg inzicht in alle kosten van inventaris: kapitaalkosten; opslag; verzekering; enz. Dit zal u helpen om goed geïnformeerde voorraadniveaus te maken.