Sharing is caring!

Hoewel we spreken over het internet der dingen alsof het een ding is veel dingen, maar ook een ecosysteem van onvermijdelijk gerelateerde processen en andere technologieën vanuit het perspectief van een doel binnen een bepaalde use case.

Het gaat ook om hardware, apparaten en software op het internet

Het gaat niet alleen om de aangesloten apparaten, maar ook om de hardware, software, connectiviteit en communicatieprotocollen, middleware en nog veel meer om oplossingen voor internet of things te creëren, zoals vermeld. En het is ook over de vele processen en technologieën (alles in 1, big data, analytics, cloud computing, rand computers of mist computing, internet van de dingen platform software, internet van de dingen gateways etc.) die nodig zijn om iets met het internet der dingen te doen.

Ook nieuwe apparaten beginnen steeds meer gebruik te maken van internet

Het is duidelijk dat wanneer we spreken over het internet der dingen in het kader van bijvoorbeeld fitness trackers dit heeft weinig gemeen met het internet der dingen als het wordt gebruikt in industriële omgevingen, zoals slimme supply chain management, productie of verbonden logistiek, op te geven een paar voorbeelden van Industrieel Internet of met de manier waarop IoT wordt gebruikt in slimme gebouwen of slimme steden. Daarom zijn mensen begonnen met het segmenteren van verschillende Internet of Things-segmenten of begonnen ze meer naar de verschillende use-cases te kijken, zoals je hieronder kunt lezen.

7 Kenmerken van het nieuwe internet

Connectivity. Dit betekent niet veel verder uitleg nodig. Inrichtingen, sensoren, moeten ze worden verbonden: een item, elkaar, actuators, een werkwijze en ‘Internet vergelijken’ of een ander netwerk.

Things. Iets dat kan worden gekoppeld of verbonden zoals zoals het is bedoeld voor aansluiting. Van sensoren en huishoudelijke apparaten te hebben vee. Inrichtingen kunnen sensoren bevatten of aftasten materialen kan aan apparaten en goederen.

Data. Data is de lijm van het internet der dingen, de eerste stap in de richting van actie en intelligentie.

Communication. Apparaten krijgen aangesloten, zodat ze data kunnen communiceren en deze gegevens kunnen worden geanalyseerd.

Intelligence. Het aspect van intelligentie zoals in de sensing capaciteiten op ivd-apparaten en de intelligentie verzameld van data-analyse (ook kunstmatige intelligentie).

Actie. Het gevolg van intelligentie. Dit kan handmatige actie, actie op basis van discussies over fenomenen (bijvoorbeeld bij beslissingen klimaatverandering) en automatisering, vaak het belangrijkste stuk zijn.

Ecosysteem. De plaats van het internet van de dingen vanuit een perspectief van andere technologieën, gemeenschappen, doelen en het beeld waarin het internet der dingen past. Het internet van alles dimensie, het platform dimensie en de noodzaak van krachtige partnerships.