Sharing is caring!

Elektriciteitsmarkt van Nieuw-Zeeland onder de loep, zijn de energie prijzen eerlijk?

De gehele elektriciteitsmarkt, van generatoren tot detailhandelaren, zal onder de loep worden genomen. Energie vergelijker is altijd al een speciaal iets geweest. Het onderzoek zal kijken naar energieprijzen en of de elektriciteitssector als geheel is voorbereid op nieuwe technologie zoals zonne-energie en elektrische voertuigen. Minister van energie en hulpbronnen Megan Woods vertelde Morning Report dat onderzoek van het International Energy Agency (IEA) liet zien dat de energieprijzen in Nieuw-Zeeland sinds 2000 met 50% zijn gestegen, waarbij consumenten een van de hoogste tarieven in de IEA-landen betalen. Zo kun je energie vergelijken in Nederland op www.nvmenergiemakelaar.nl

Weinig verandering energie prijzen gelijk gebleven

Dat was ondanks het feit dat de zakelijke prijzen relatief hetzelfde bleven, zei ze. De herziening zou kijken naar het systeem van “whoa to go” – van het genereren van energie naar het thuiskomen bij mensen thuis. Ze zei dat er voorbeelden van ongelijkheid in het systeem waren, met mensen die het zich het minst konden veroorloven, soms met het betalen van hogere tarieven.

Winter Energy de oplossing voor de wilde energie markt?

De herziening zou ook de impact van de Winter Energy Payment van de overheid overwegen, die dit jaar zal worden geïntroduceerd. Volgens het plan zal tot $ 700 per jaar worden betaald aan superannuanten en mensen die de grootste voordelen ontvangen voor elektriciteitsrekeningen.

Mevrouw Woods gelooft sterk in het onderzoek

Mevrouw Woods zei dat het onderzoek steun had van NZ First en deel uitmaakte van Labour’s vertrouwen en leveringsovereenkomst bij het vormen van hun regering. ‘We moeten nadenken over hoe het systeem als geheel functioneert’ – Minister van Energie en Hulpbronnen Megan Woods

Prijzen moeten omhoog volgens Jenny Cameron

Energy Retailers Association, de hoogste baas Jenny Cameron, zei dat ze de herziening zeer steunt. Ze zei dat de totale stroomprijzen in Nieuw-Zeeland de afgelopen vijf jaar stabiel waren gebleven, maar dat de kosten het afgelopen decennium met ongeveer 17 procent waren gestegen ten opzichte van de consumentenprijsindex. Mevrouw Cameron zei dat er 35 energiewinkels in Nieuw-Zeeland waren en dat het een zeer competitieve markt was. “Mensen kunnen bedrijven hier heel gemakkelijk vergelijken en van leverancier veranderen,” zei ze.