Sharing is caring!

Een begrafenis is meer dan een simpele dag

Een begrafenis is meer dan alleen een traditionele ceremonie die “verwacht” wordt wanneer iemand passeert, het is echt een manier om afscheid te nemen van iemand die geliefd was, om het leven dat ze leefden te herinneren en te vieren en om samen te komen met vrienden en geliefden om deel ons verdriet en help elkaar te genezen. Het is dan ook geen wonder dat, hoewel bepaalde religieuze diensten en structuren op hun plaats blijven, meer gepersonaliseerde begrafenissen de norm worden.

Bij Monuta merken we met families om een ​​dienst te plannen die een afspiegeling is van de persoon die wordt herdacht. Hier zijn drie eenvoudige aanpassingen die een lange weg kunnen gaan naar het maken van een zeer speciale en unieke begrafenis.

Speciale aanpak van een uitvaartdienst

De meeste mensen zullen een soort verfrissing aanbieden na een uitvaartdienst, maar als uw situatie het toelaat, overweeg dan ook om dit onderdeel iets speciaals te maken. Je kunt een favoriet gerecht van je overleden geliefde dienen of je erfgoed eren door cultureel gezien belangrijk voedsel op te nemen. Was er misschien iets dat op hun bruiloft werd geserveerd? Een bepaalde lekkernij waar ze van hielden op hun verjaardag of vakantie? Het delen van een speciale maaltijd met deze speciale mensen zal zeker zowel gedenkwaardig als persoonlijk zijn.

Beschermingsgeschenken

Door de jaren heen zijn er speciale dingen verzameld – waarom deelt u niet wat uw geliefde belangrijk heeft gevonden met de dingen die hij of zij liefhad. Als ze bijvoorbeeld een verzamelaar waren, overweeg dan om de verzameling met vrienden en familie te delen. Als alternatief, deel kerstversieringen of maak herdenkingslinten uit de banden. U zult weten wat goed is voor uw familie en geliefde, en u zult zien hoe zinvol deze geschenken kunnen zijn.

Een boek van een goed leven

Maak een boek met de mijlpalen van je geliefde en schrijf herinneringen rond die tijd, laat dan een paar pagina’s om elkaar heen liggen en moedig deelnemers aan om in hun eigen herinneringen en speciale tijden te schrijven. Het eindresultaat zal een prachtig boek zijn, vol liefde en gedeelde ervaringen – echt een geweldig monument en iets dat nog vele generaties lang gekoesterd kan worden.

Er zijn veel manieren om de begrafenis van je geliefde te personaliseren – je zult immers weten wat speciaal voor hen is, hoe ze graag herinnerd willen worden. Wat u ook beslist, onthoud dat de services die u kiest, zo persoonlijk kunnen zijn als u wilt; In de meeste gevallen kunnen uitvaartcentra tegemoet komen aan verschillende verzoeken, waaronder video- of fotomontages en speciale displays. Zeg vaarwel op de meest persoonlijke manier mogelijk.