Sharing is caring!

Hoe gaat virtual reality een grote rol spelen voor AIRBNB

In november lanceerde het verhuurbedrijf zijn Trips-functie, waarmee reizigers hun vakanties naast het huren van kamers kunnen regelen via de Airbnb-app. Met de update konden gebruikers restaurants boeken, ervaringen en evenementen in nabijgelegen gemeenschappen vinden en recensies lezen. In Nederland is er een site waar ik ook handige reviews heb gevonden, virtual reality brillen en vr controllers zijn hier verkrijgbaar

Hoe kun je VR gebruiken?

De volgende stap in de zoektocht van een vakantieaccommodatie om uw ideale reisboekingsbedrijf te worden: integratie van augmented en virtual reality in uw reiservaring. Zo kun je een virtual reality bril makkelijk kopen op het internet.

3D Scans met virtual reality, het klinkt allemaal nogal wat surrealistisch

Airbnb beweert dat het binnenkort 3D-scans van huuropties zal bieden om potentiële huurders een beter idee te geven van de ruimte die ze huren. Verderop, voorspelt het bedrijf, kan het een virtual reality-platform bieden om reizigers in staat te stellen potentiële bestemmingen te verkennen en op afstand vakanties te plannen.

Augmented Reality & Vakanties

Tijdens uw vakantie hoopt Airbnb dat augmented reality een real-time vertaaltool kan maken – u zou de app kunnen openen en labels op de objecten om u heen kunnen zien. Of het kan je helpen informatie en geschiedenis te verzamelen over de objecten en locaties om je heen – misschien kun je je camera naar een gebouw richten en de naam ervan (in de lokale taal), geschiedenis en recensies in de lucht laten zweven.

Maar zal Airbnb deze beloften nakomen?

Het is onduidelijk. De aankondiging van het bedrijf zit vol hoopvolle, brede sentimenten: zinnen als ‘experimenteren met’, ‘zoeken naar manieren om’ en ‘hulpmiddelen bouwen’ geven Airbnb veel bewegingsruimte. Het persbericht bevat geen concrete voorstellen, plannen of (het belangrijkste) geplande releasedatums.

Augmented reality-apps en VR-platforms

Vaak ambitieus en beginnen met verheven doelen: de manier veranderen waarop wij mensen hun leven leiden of met apparaten omgaan. Toen Facebook in april haar sociale VR-platform Spaces opende, beweerde Rachel Franklin, hoofd van sociale VR, dat het product “de manier zou veranderen waarop mensen over de hele wereld verbonden blijven met hun gemeenschappen en de naasten.” Tot nu toe zijn recensenten echter sceptisch van het platform gekomen en het bedrijf worstelt nog steeds om voldoende Oculus-headsets te verkopen om het product een viraal succes te maken