Sharing is caring!

1. Maak een besparingsdoel

Waar je ook voor spaart, het is een goed idee om een ​​einddoel te hebben. Door iets duidelijk te hebben om naartoe te werken, kan het eenvoudiger zijn om op schema te blijven.

Als u bij ons bankiert, kunt u hier een spaardoel maken. U ziet uw voortgang elke keer dat u inlogt bij Online Banking, waardoor u de aanmoediging krijgt die u nodig hebt om door te gaan, omdat u ziet dat uw spaargeld begint op te lopen.

2. Maak een regelmatige betaling naar uw spaarrekening

Een normale betaling, zoals een doorlopende opdracht, naar uw spaarpot sturen, kan een van de gemakkelijkste manieren zijn om op te slaan. Tijd zo dat het geld uw betaalrekening verlaat kort nadat uw salaris (of ander regulier inkomen) normaal wordt betaald. Dit bespaart u een deel van uw maandelijkse uitgaven. En als uw omstandigheden veranderen, kunt u het betalingsbedrag eenvoudig aanpassen aan uw behoeften.

3. Houd uw huidige account in de gaten, waar u ook bent

Het is nu gemakkelijker dan ooit om te zien waar uw geld naartoe gaat, dankzij bank-apps. Met uw mobiel kunt u  bijvoorbeeld uw saldo controleren, overschrijvingen en betalingen uitvoeren en uw normale uitgaven bekijken, terwijl u onderweg bent. Met dergelijke regelmatige toegang tot uw accounts is het gemakkelijker om bestedingsstrategieën te herkennen die u kunt omzetten in besparingen, vooral als u veel contactloze betalingen doet.

4. Organiseer uw uitgaven

Als u nog niet al uw automatische incasso’s op hetzelfde moment uitschakelt, neemt u contact op met uw providers om te zien of u ze kunt reorganiseren zodat ze direct na uw salaris of andere reguliere maandelijkse betaling worden betaald. Dan weet je precies wat je de rest van de maand nog hebt.

5. Maak optimaal gebruik van uw belastingvrije vergoeding

In aanmerking komende ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk hebben het recht om elk jaar een bepaald bedrag op te slaan in een contante ISA zonder te worden belast op die besparingen. Dit bedrag verandert meestal in april. U zou kunnen overwegen om een ​​contante ISA te openen om het maximale uit die vergoeding te halen

Bespaar voor een regenachtige dag

Zelfs als je niets speciaals hebt om voor te sparen, is het financieel zinvol om een ​​beetje geld opzij te leggen voor het geval dat – omdat we nooit weten wat het leven voor ons in petto heeft. Als je kunt, is het geruststellend om elke maand een doorlopende opdracht in te stellen voor een paar pond. Misschien vindt u het in een noodgeval in de toekomst van onschatbare waarde. Als je opnames maakt uit je fonds voor regenachtige dagen, wees dan streng voor jezelf en vul het opnieuw aan wanneer je in staat bent.

Zorg dat u de beste deal krijgt voor uw hulpprogramma’s

Als u al enige tijd bij dezelfde leveranciers van hulpprogramma’s werkt, krijgt u misschien niet de beste deal. Het is eenvoudig en gratis om te schakelen. En als u een betaalrekening bij ons heeft en bent geregistreerd voor online bankieren, dan kunt u dat doen via onze cashback-site.

8. Zorg voor de juiste verzekering

Auto-, woon-, reis- en levensverzekeringen zijn een zeer concurrerende onderneming, dus zorg ervoor dat u de juiste dekking krijgt voor de juiste prijs. Het is de moeite waard de tijd te nemen om rond te shoppen. Maar zorg ervoor dat de cover die u kiest geschikt voor u is – de goedkoopste is niet altijd de beste.

Als u niet-verzekerde huisdieren heeft, wilt u misschien ook denken aan het afsluiten van een huisdierenverzekering. Vet’s rekeningen kunnen ongelooflijk duur zijn en zijn meestal onverwachts – maar verzekerd zijn, vermijdt de noodzaak om in uw regenachtige dagfonds te duiken.

Recycle je oude gadgets voor geld

Heb je een oude smartphone die stof verzamelt aan de achterkant van een la? Digitale camera die je niet meer gebruikt? Oude laptops? Al deze dingen kunnen voor geld worden gerecycled. Maak uw huis overzichtelijk en wordt betaald voor het doen – er zijn tal van websites die u in ruil voor geld uit handen nemen. Zoek online naar ‘gadget-recycling’ en kijk hoeveel u voor hen kunt krijgen.